سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حوزه ی فعالیت متخصص زنان

به دلیل گسترده بودن حوزه ی کاری ، متخصص زنان آموزش های پزشکی مختلفی را گذرانده است که در نتیجه میتوانید در چندین زمینه فعالیت داشته باشد. دسته بندی فعالیت های متخصص زنان متناسب با نوع  فلوشیب آن ها در زمینه های انکولوژی زنان، نازایی و ناباروری، پریناتولوژی، اختلالات کف لگن در زنان، لاپاراسکوپی (جراحی درون ‌بین زنان) متفاوت می باشد.

 

  • حوزه ی تشخیص

در اولین مرحله مراجعه بیمار فعالیت متخصص زنان تشخیص نوع مشکل بیمار می باشد. متخصص زنان ابتدا با مشاوره بیمار می تواند تا حدودی از علائم ایجاد شده مطلع شود و بعد از معاینه و بررسی نتیجه ی آزمایش های  بیمار، مشکل بیمار را تشخیص داده و اقدامات لازم را  برای درمان تجویز میکند.

 

  • درمان بیماری های دوران بلوغ

اغلب در میان دختران ما به دلیل وجود حجب و حیایی که در فرهنگ ما هست بیان کردن مشکلات مرتبط با دستگاه تناسلی و عادت های ماهیانه و … سخت و دشوار است.  متخصص زنان یک مشاوره مورد اعتماد برای دختران می باشد کمک می کند تا بدون هیچ ترس و نگرانی مسائل زنانه خود مانند درد شدید دوران عادت ماهانه و خونریزی های که عادی نیستند، ترشحات بی رویه  و بد بوی واژن  و …را به راحتی بیان کنند و دستورالعمل های مراقبتی و درمانی را برای مراقبت از خود  فرا گیرند. دختران عزیز برای انجام تست سلامت باید به طور منظم به پزشک متخصص زنانمراجعه کنند.

 

  • درمان سرطان‌ و عفونت دستگاه تناسلی زنانه

بعضی از انواع سرطان ، عفونت و بیماری های مقاربتی ( زگیل تناسلی ، تبخال تناسلی، هپاتیت و ایدز) تماما از مواردی هستند که در پیشگیری ابتلا به آنها مهم ترین نکته رعایت بهداشت فردی و جنسی مانند استفاده از کاندوم و پرهیز از روابط جنسی پرخطر  در هر یک از دو طرف رابطه ی جنسی است. توصیه ما این است که در صورت مشاهده هر گونه  ترشحات بد بو و غیر نرمال، خارش و سوزش بیش از حد دستگاه تناسلی وجود ضایعات در این ناحیه باید سریعا به متخصص زنان مراجعه کنید زیرا علائم عفونت منتقله ی جنسی در زنان بسیار مشابه با علائم دیگر بیماری ها می باشد که توانایی  تشخیص دقیق را فقط متخصص زنان دارد.

 

  • درمان بی اختیاری ادرار

بیماری بی اختیاری ادرار در بانوان دلایل گوناگونی دارد که مهم ترین آنها زایمان های مکرر است. متخصص زنان در درمان بی اختیاری ادرار زنان با توجه به شدت بی اختیاری، شرایط بدنی و میزان فعالیت های او روش های گوناگونی را از مصرف دارو تا انجام ورزش های خاص و در مواردی جراحی توصیه می کند.

 

 

  • درمان کیست های تخمدان و فیبروم رحمی (میوم)

همه خانم ها نام کیست تخمدان و فیبروم یا میوم رحمی را شنیده اند و حتی میتوان گفت بسیاری آن را تجربه کرده اند. یکی از شایع ترین بیماری ها در بین خانم ها کیست تخمدان و فیبروم رحمی است و مهم ترین نشانه ی آنها عادت ماهانه نامنظم و یا خونریزی زیاد است. درمان کیست تخمدان در اغلب موارد داروی خوراکی و در بعضی موارد جراحی به خصوص لاپاراسکوپی و درمان فیبروم یا میوم رحمی ، در صورت بروز علایم جراحی است .

 

  • منظم کردن چرخه قاعدگی

منظم نبودن چرخه ی عادت ماهانه زنگ خطری برای بانوان است که دلایل متفاوتی از جمله افسردگی و استرس ، اختلال هورمونی ، کیست تخمدان، عفونت ، سرطان و … دارد. اگر این تاخیر بیش از 7 تا 10 روز باشد، نگران کننده است و باید حتما به متخصص زنان برای بررسی و درمان مراجعه کرد.

 

  • مراقبت های بارداری

اهمیت دوران بارداری خانم ها و نیاز شدیدی که به توجه و مراقبت در حوزه های عاطفی، تغذیه ای و سلامتی دارند امری واضح و آشکار است. دوران بارداری برای یک خانم از لحاظ های گوناگونی بسیار دوره ی زمانی حساسی است. توصیه می شود که خانم ها از ابتدای دوران بارداری زیر نظر متخصص زنان باشند تا از بروز بیماری های مانند دیابت، فشار خون، ترکیدن کیسه آب و …  که ممکن است برای زنان باردار رخ دهد ، به موقع مطلع و مراقبت و درمان لازم را جهت حفظ سلامت خود و فرزندشان دریافت  کنند.

 

  • درمان های نازایی

بر طبق آمار به دلیل شرایط زندگی و تغذیه ی نامطلوب ناباروری در افراد رو به افزایش می باشد. زنانی که سابقه بیماری مرتبط با نازایی دارند می توانند با مراجعه به موقع به متخصص زنان اقدامات لازم جهت حفظ باروری را انجام دهند و بیماری که عامل ناباروری می باشد را درمان کنند ودر مواردی که یک خانم به هر دلیلی مایل به اقدام به بارداری در سن بالای سی و پنج سال است میتواند با مشاوره و تحت نظر  متخصص زنان و مامایی برای حفظ باروری از فریز تخمک و یا جنین استفاده کنند.

 

  • یائسگی

یکی از نگرانی های زنان یائسگی و عوراض ناخوشایند آن است که با مشاوره و تحت نظر بودن توسط متخصص زنان میتوانند این دوران را بدون عارضه و به راحتی طی کنند. خانم ها در حدود  سن 45 تا 50 سالگی وارد مقطع یائسگی می شوند و از اینجا به بعد بیشتر در معرض  خطرات  ابتلا به بعضی بیماری ها هستند از این جهت باید بعد از یائسگی هر سال جهت معاینه و انجام تست هایی نظیر پاپ اسمیر و ماموگرافی و … به متخصص زنان مراجعه کنند. برخی از خانم ها نیز به دلیل متفاوتی زودتر وارد دوران یائسگی می شوند که توسط متخصص زنان قابل کنترل و یا درمان می باشد.